RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

З'явилися нові деталі скандалу навколо фейкового АТОвця з "Ігор нескорених"

Журналісти знайшли ще одного свідка того, як учасник "Ігор нескорених" -2018 від України Олександр Бєлобоков, отримав травму в побуті, а не під час бойових дій на Донбасі, що є головною умовою участі в змаганнях.

Як пише theБабель, Олександра Тищенко надавала спортсмену першу допомогу після того, як він був травмований гвинтом мотопараплана.

"Над ними "[чоловік] на якомусь літаючому об'єкті парив", і "потерпілий намагався руками дістати до літаючого". Його руки "потрапили в механізм", і після цього він відразу вибіг з води на пляж. "Я побачила, що він схопився за ліву руку... побачила багато крові". Олександра Тищенко пішла надавати йому першу допомогу", - сказано в матеріалі.

За словами жінки, вона пам'ятає, що "кисть трималася буквально на клапті шкіри". Аптечки на пляжі не виявилося, тому Тищенко намагалася зупинити кров "підручними засобами". Постраждалого доправили до лікарні, і про його подальшу долю вона нічого не знає.

Тищенко зізналася, що не знайома і не була знайома з Бєлобоковим. Зараз вона живе в Краснодарі і не чула про історію з "Іграми нескорених". Бєлобокова вона впізнала на знімку, де він сфотографований з ортопедом-травматологом Олександром Савичем.

Розповідь Олександри Тищенко підтверджує історію, яку журналістам раніше розповідала Євгенія Кацаран. За словами Кацаран, 25 травня 2014 року його поїхала відпочивати на пляж "Піщаний" зі своїм бойфрендом Костянтином Мироненком, який дружив з Бєлобоковим.

Поруч з ними на пляжі відпочивали Бєлобоков з дружиною, дитиною і друзями. Чоловік пішов купатися, поруч проходив катер, який тягнув за собою мотопараплан. Мотопараплан почав знижуватися, Бєлобоков підняв руки, і вони потрапили в гвинт мотопараплана. Потім його доставили в Міську лікарню N9 - найближчу до пляжу.

Нагадаємо, спортсмен виступав на змаганнях як ветеран одного з добровольчих батальйонів, який отримав серйозну травму в ході бойових дій. Зокрема, Бєлобоков виступав в категоріях, які припускають травму руки, яка повністю виявилася нефункціональною.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розгорівся новий скандал навколо полковника ЗСУ, який збив солдата і намагався зам'яти справу.