RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Різанини не вийшло: фото і нові подробиці стрілянини в школі Харкова

Інформація про те, що в спеціалізованій школі Харкова № 17 один з учнів влаштував стрілянину з травматичного пістолета, поранивши одну з матерів, виявилася фейком.

Як пише місцевий сайт 057.ua, ні в поліції, ні в швидкої допомоги журналістам не вдалося знайти підтвердження даного факту.

Журналістам вдалося зв'язатися з тим, хто поширив інформацію в соціальних мережах. За його словами, "травматичний" пістолет виявився іграшковим.

"Сьогодні вдалося поспілкуватися з адміністрацією та там сказали, що пістолет був іграшковий, кульки пластикові. Можливо з "ейрсофта", це пояснює чому було чути хлопок", - сказав він.

Інформацію про іграшковому пістолеті також підтвердив директор департаменту зі зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Стрілянина" у 17 школі вчора проводилася з ось цієї страшної зброї, виготовленої з пластмаси. Пластиковими кульками, які теж можна побачити на фото. Восьмикласник, як розповідають очевидці, вистрілив у стелю, від нього зрикошетило. Травм і постраждалих немає", - написав він у Facebook, опублікувавши знімок того самого "пістолета".

Нагадаємо, раніше Україну закликали готуватися до повторення керченської трагедії.

Детальніше про причини події в Керчі читайте в матеріалі "Апострофа": Трагедія в Керчі: неготовність до "русского мира" і діагноз путінському суспільству