RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Масштаби вражають: стало відомо про скандальну "паличну" схему в українському МВС

У Запоріжжі викрили схему штучного підвищення статистичних показників розкриття злочинів в обласному підрозділі поліції.

Про це повідомляє Резонанс.

Зокрема, задокументовано майже 500 епізодів протиправного залучення поліцейськими до кримінальної відповідальності громадян нібито за вчинення злочинів.

"Правоохоронці задокументували факти, коли слідчі і оперативники райвідділів поліції в обмін на дозу наркотиків змушували наркозалежних підслідних в СІЗО визнавати провину у кримінальних правопорушень. Насправді ті не скоювали злочинів, а поліцейські таким чином штучно підвищували статистичні показники розкриття", - пише видання.

На даний момент вже задокументовано 490 епізодів незаконного притягнення громадян до кримінальної відповідальності, в основному, за майнові злочини. З 41 кримінального провадження - 40 вже направлено з обвинувальними актами до суду. В ході розслідування було проведено обшуки в 10 відділеннях місцевої поліції, прокуратури і ГУНП в Запорізькій області.

Як уточнив адвокат Віталій Коломієць в Facebook, такі інциденти притаманні не тільки конкретно взятому Запоріжжю.

"І це не тільки про Запорізьку область (там видно ф'ючерси на "палки" подешевшали, тому винних карають) "палиці" продовжують збирати і продавати по всій Україні", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві викрили велику шахрайську онлайн біржу.