RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Серія дивних отруєнь таксистів в Києві привела до смерті: опубліковано відео

У Києві за загадкових обставин отруїлися талієм четверо людей: одна людина загинула, троє в лікарні.

Про це повідомляється в сюжеті телеканалу "Україна".

Двоє жертв, в тому числі і загиблий - таксисти. Також постраждав батько загиблого, і його друг, який їздив в тій же машині.

21-річного Максима поховали в вересні. Хлопець, будучи студентом, підробляв у таксі. І ще в липні після нічної зміни відчув оніміння і нестерпний біль в кістках. Медики, до яких звернувся, не змогли з'ясувати причини хвороби, і лікували тільки прояви. Але пізніше хворому взагалі відняло ноги, почало випадати волосся.

Лікарі поставили діагноз: множинні ураження периферичних нервів. Запідозрили, що через отруєння.

Результати аналізу показали підвищений вміст талію в організмі. Але коли вони прийшли, син був уже в комі. Врятувати його не вдалося. Через деякий час батько Максима, Володимир Білоконь, відчув ті ж симптоми і відразу ліг в лікарню.

Володимир розповідає: після смерті сина виявив під килимком в його машині кульки ртуті. Припускає, що крім ртуті, могли використовувати талій, який також підкинули в автомобіль, тому що батько в ньому теж їздив, і у нього теж пізніше виникли аналогічні симптоми.

"Нанюхалися разом, напевно. Могли в одну машину підсипати, могли потім в іншу. Ртуть ми побачили, талій ми не побачимо, напевно, вже ніколи", - говорить батько отруєного таксиста Володимир Білоконь.

Симптоми отруєння незабаром проявилися і у друга сім'ї, який теж їздив в тому автомобілі. Зараз він разом з Володимиром лежить в одній палаті у відділенні токсикології теж з отруєнням талієм.

Отруєні написали заяву в поліцію, але правоохоронці досі не перевірили машину, в якій їздив Максим, розповідає його дідусь. У поліції це заперечують, і говорять що перевірили автомобіль.

Пізніше до відділення токсикології перевели ще одного таксиста, у якого теж підтвердилося отруєння талієм. Вадим каже: нічого підозрілого під час роботи не пив і не їв. Підозрює, що його, як і померлого Максима, міг отруїти якийсь пасажир.

"Одна з версій, яка цілком реальна - це людина, яка має нездоровий психічний стан, міг чудит такі речі, озлоблення на таксистів", - припускає отруєний таксист Вадим Кисельов.

Правоохоронці об'єднали всі випадки отруєння в одну справу. Винуватцю загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у вересні в одній зі шкіл Дніпра отруїлися 38 осіб.