RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Названо прізвище організатора замахів в Херсоні, який втік до Росії: фото

СБУ підозрює главу російської організації "Земляцтво Донбасу" (Липецьк, Росія), фігуранта "Миротворця" Сергія Черезова в організації замахів на українських активістів в Херсоні.

Про це йдеться в судових матеріалах, передають "Українські Новини".

Згідно з повідомленням, в листопаді СБУ затримала жителя Літина (Вінницька область) за підозрою в замаху на керівника штабу херсонського обласного відділення політичної партії "Національний корпус" і на керівника громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону "Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області" в травні поточного року.

При цьому правоохоронці не дали злочинцю здійснити вбивство начштабу "Нацкорпуса", заздалегідь підмінивши на холості патрони в його мисливському рушницю.

За даними слідства, зазначені злочини організовані Сергієм Черезовим - уродженцем Стаханова (Луганська область), який проживаэ в Липецьку (Росія) і очолює "Земляцтво Донбасу".

Також встановлено, що в середині квітня поточного року злочинці в РФ вирішили організувати і здійснити на території України терористичні акти, заподіявши при цьому шкоди громадським активістам, які виступають проти сепаратизму і агресії Росії.

Фото "Миротворець"

Як повідомлялося, Національна поліція затримала громадянина України, який виконував завдання спецслужб Росії.