RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Була погана погода: з'явилися нові деталі катастрофи Су-27 ЗСУ

Останній політ винищувача Су-27, який розбився в Житомирській області 15 грудня, проходив в складних метеорологічних умовах.

Про це повідомляє прес-центр командування Повітряних сил ЗС України.

При цьому в ЗСУ запевнили, що планові польоти відбувалися при встановленому мінімумі погоди, а льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах.

"Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи за курсом бойової підготовки на пілотаж в складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи, характерні для винищувальної авіації, такі як навчальні повітряні бої та інші", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що літак розбився під час заходу на посадку між дальнім і переднім приводом аеродрому Озерне.

"Су-27 з бортовим номером "55", що потерпів авіаційну катастрофу в Житомирській області, 1987 року випуску, і є одним з найновіших літальних апаратів цього типу, що знаходяться на озброєнні Повітряних сил ЗС України", - уточнили в командуванні.

За офіційними даними, в 2016 році винищувач пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема, авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод "Мотор" 8 квітня 2016 року.

Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів в небі 479 годин.

"Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", - йдеться в тексті.

Всі обставини трагічної події з'ясовуються. На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців командування Повітряних сил ЗСУ, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо ім'я загиблого пілота і опубліковано його фото.