Суд Києва відпустив під заставу скандального лікаря-хабарника з Міноборони: соцмережі в гніві

Київський апеляційний суд залишив в силі рішення Оболонського районного суду про утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 2,1 млн грн для Валерія Наумова, який вимагав 1500 доларів за встановлення групи інвалідності пораненому на фронті Петра Олексюку.

Про це повідомляє "Україна молода".

Апеляційну скаргу розглядали судді Денис Масенко, Ігор Паленік і Олег Присяжнюк. Рішення вони прийняли майже миттєво: суд був у дорадчій кімнаті менше 10 хвилин.

Адвокати Валерія Наумова, пояснюючи, чому потрібно зменшувати заставу, відзначали, що її сума занадто велика для їх підзахисного, який працював лікарем-експертом при Міністерстві оборони. Однак, як висянілось, заставу внесли ще до початку засідання.

Рішення суду викликало гнівну реакцію серед коментаторів в мережі.

Нагадаємо, 6 грудня 2018 Оболонський районний суд Києва відправив Валерія Наумова під варту з правом застави в 2,113 млн грн гривень.

Наумов був затриманий правоохоронцями 5 грудня. Під час обшуків у нього знайшли суму, еквівалентну 130 тисячам доларів і 37 пакетів документів АТОвців, які претендували на встановлення групи інвалідності, до 26 з них були прикріплені конверти з грошима від 400 до кількох тисяч доларів.

Також у лікаря знайшли "мічені купюри", які в рамках розслідування кримінального злочину він отримав за встановлення групи інвалідності для Петра Олексюка.

Лікаря-експерта Військово-лікарської комісії Міністерства оборони на голову Медико-моціальноі експертної комісії № 1 Києва 8 грудня вiдправили за ґрати з правом застави в близько 2 мільйонів гривень.

На 22 січня запланований розгляд апеляційної скарги щодо іншого фігуранта справи - голови комісії МСЕК № 1 міста Києва Валерія Чернявського.

Як повідомляв "Апостроф",