З'явилися нові дані про школярів, які серйозно постраждали під Києвом: відео з лікарні

У Київській області група школярів отруїлася під час поїздки на шкільному автобусі: 12 дітей госпіталізовано.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, дітей госпіталізували після того, як їх привіз в школу автобус, в салоні якого був нестерпний сморід. Шкільний автобус збирав учнів з декількох сіл і віз в Морозівку, Баришівського району.

Один з учнів, Тимур, розповів бабусі, що в автобусі нестерпно смерділо, водій кілька разів зупинявся, провітрював транспорт і далі продовжував маршрут. "Як можуть їхати? Повний автобус дітей! Діти дихають і 45 хвилин їхати - як це можливо? Зупинилися б, подзвонили кудись, перевезли на інший автобус. Це безвідповідальність", - нарікає бабуся учня.

Семикласниця Іванна каже, що неприємний запах відчула, як тільки зайшла в автобус. "Відразу запах такий мені, як курку підпалити і пір'я. Ми їхали і дуже смерділо. Коли ми приїхали в школу, то стало погано і голова почала дуже боліти", - розповіла дівчинка.

Троє школярів перебуває в реанімації. Медики запевняють, що дітям вже краще і загрози життю немає: "Попередній діагноз - інгаляційне отруєння невідомою речовиною. Загальний стан дітей середньої тяжкості, зараз проводиться клініко-лабораторне обстеження".

Повідомляється, що автобус експлуатують четвертий рік, плановий огляд проводять раз на півроку, останній був влітку, але щодня перед виходом в рейс автобус оглядає механік. "Все було в порядку, коли він виїжджав з гаража. За словами водія, у нього в автобусі заклинило колодки, запах, можливо, йшов від цієї причини", - пояснюють педагоги. Але дід Іванки в таку версію не вірить: "Я не вірю, що це колодки, а що це - не знаю. Ну, може, десь проводка. А колодки знаєте де стоять? Зовні, в колесах. Як воно могло потрапляти так в салон, щоб отруїлися діти ".

Водія допитує поліція, автобус забрали на штрафмайданчик. Слідчі планують провести автоекспертизу, щоб встановити причину отруєння.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Славському (Львівська область) в готельному комплексі "Перлина Карпат" після корпоративу, влаштованого ІТ-компанією, отруїлися 11 людей.