RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У БПП жорстко висловилися про напад на активістку у Львові

У Блоці Петра Порошенка висловили обурення фактом нападу у Львові на активістку, що агітувала за членство України в ЄС і НАТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від фракції БПП Оксана Юринець.

"Не думала, що прагнення євроатлантичної інтеграції України може стати загрозою через чотири роки після Революції Гідності, а людина, яка відстоює рух України на членство в ЄС та НАТО потребуватиме захисту. Саме так, а не інакше розцінюю ситуацію, що сталась днями у Львові з дівчиною-волонтеркою, якій "дісталося" за прохання поставити підпис під зверненням щодо необхідності вступу України у НАТО та ЄС. Чоловік з явно схибленими політичними фантазіями, який власне і «прикладався руками» до студентки порозказував таких речей, що уява автоматично змальовувала якогось кремезного тирана, але аж ніяк не тендітну молоду людину", – написала Юринець.

Депутат також нагадала, що на Революцію Гідності, українці вийшли саме через відмову тодішнього керівництва країни від курсу на європейську інтеграцію.

"Людям, які вийшли за правду, свободу, європейські цінності, деякі суди намагалися білими нитками пришити будь-що, аби зламати", – зазначила нардеп.

Вона висловила жаль, що у 2019 році в Україні досі є люди, які "розмінюють це питання на власні політичні амбіції".

"Яким ця тема неприємна і не близька. Які готові навіть жінку образити лиш би мати з чим потім повиступати у соціальних мережах. Вкотре за останні дні повторюся: НАТО і ЄС – це не про президентські вибори. НАТО і ЄС – це не на короткий період. Євроатлантична інтеграція України – це на довге майбутнє. Це про безпеку, цінності і розвинуту економіку. Де немає місця таким от історіям", – наголосила Юринець.