RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Вінниці п'яний керівник поліції влаштував скандальну ДТП: подробиці і фото

У Вінниці один з керівників місцевої поліції Олександр Плем'яник на службовому Volkswagen Passat потрапив в ДТП перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє "24 канал".

Відзначається, що інцидент стався ще ввечері 7 березня, проте вінницькі активісти про нього повідомили тільки 9 березня. За їх словами, Плем'янник обіймає посаду начальника управління логістики і матеріально технічного забезпечення Головного управління Нацполіціі у Вінницькій області.

За наявною інформацією, співробітник поліції їхав на номерах, які належать взагалі іншому автомобілю, а саме ВАЗ-2101. У підсумку керівник Нацполіції Вінницької області завдав шкоди ще 3 автомобілів (ВАЗ 21013, Škoda Octavia і Opel Vivaro), які стояли вздовж дороги. Весь цей час поруч з ним знаходився його 12-річний син.

Свідки, зі свого боку, кажуть, що після ДТП Плем'яник ще й почав тікати від патрульних спочатку на авто, а потім, вийшовши з машини, робив це ногами.

"Але алкоголь не підвів, організм правоохоронця здався, там його і затримали водії пошкоджених авто і працівники патрульної поліції Вінницькій області. Обійшлося без постраждалих, тому патрульні склали протокол про ДТП", - додають активісти.

У той же час прес-офіцер Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник підтвердила факт інциденту. За її словами, відразу було розпочато службове розслідування, а поліцейський відсторонений від виконання службових обов'язків. Зараз готують матеріали на звільнення.

"У ситуації, коли поліцейський сідає за кермо п'яним, варіантів немає - тільки звільнення. Під час службового розслідування також перевірятимуть інформацію про заміну номерних знаків", - написала вона в Facebook.

Активісти також оприлюднили фото машини, на якій Плем'яник потрапив в аварію. Згідно з даними ресурсу Opendatabot, за номерними знаками, які можна побачити на Volkswagen Passat, зареєстрований Citroën Jumper.

Згідно з деклараціями Плем'яника, раніше він очолював управління організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування ГУНП, а потім був начальником Тиврівського відділення поліції. В останній поданій декларації автомобіля Volkswagen Passat у нього немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ДТП під Луцьком загинув відомий журналіст.