RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Пірати захопили українських моряків в Африці: перші подробиці і фото

У середу, 3 квітня, стало відомо, що в Гвінейській затоці (територіальні води Камеруну) 30 березня кілька нігерійських піратів проникли на борт корабля-контейнеровоза і взяли в заручники екіпаж.

Про це повідомила Профспілка працівників морського транспорту України.

Родич одного із заручників повідомив, що серед членів екіпажу є українські громадяни.

"За інформацією, отриманою Морським інформаційним центром від родичів одного з моряків, серед заручників є українці", - йдеться в повідомленні.

Інформація була передана через українського консула в Нігерії в Міністерство закордонних справ України.

Незабаром українських заручників вдалося опізнати, їх родинам вже запропонована необхідна підтримка. Захоплене судно пришвартоване в одному з місцевих портів.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич прокоментував захоплення українців в заручники, зазначивши, що дипломати працюють над вирішенням ситуації. За його словами, розкриття інформації про особи утримуваних піратами моряків, наразі недоцільно.

"Міністерство закордонних справ вживає заходів у зазначеній надзвичайної ситуації відповідно до певними повноваженнями ... Коментарі не сприяють швидкому вирішенню проблеми", - повідомив представник МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", в січні шість чоловік були викрадені в результаті нападу піратів на контейнеровоз MSC Mandy в Гвінейській затоці.