RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Переяслав-Хмельницькому "пощастило": з'явилися нові подробиці про поліцейських, які вбили хлопчика

Стала відома нова інформація про поліцейських, які вбили 5-річного Кирила в місті Переяслав-Хмельницький.

Про це повідомляє видання "КП в Україні".

"Менти як менти, звичайні. Зірок з неба не хапали, але і претензій до них по роботі не було. Того вечора, кажуть, випили багато. Але це ж не на службі, це ж був вечір перед вихідними...", - розповів один із знайомих підозрюваних.

Також про них написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Ольга Худецька.

"У Переяслав-Хмельницькому немає патрульної поліції в тому сенсі, в якому її запускали в декількох десятках міст, починаючи з 2015. Немає набору з вулиці і навчання за всіма стандартами. У Переяслав-Хмельницькому та інших містах, яким не пощастило мати цю нову поліцію є так звані ГБР або ГРПП. (Групи швидкого реагування, групи реагування патрульної поліції). Виглядають як патрульки, називаються навіть майже як патрульки. Але це не хлопці з поза системи, які пройшли спеціальне оновлене навчання", - уточнила вона.

Також працівниця ЗМІ зазначила, що в ГБР і ГРПП набирають зсередини системи. У 2016-2017 роках це були переважно колишні даішники, чергова частина, ППСники і подібний контингент. Того навчання, як в містах, де запускали нову поліцію, вони не проходили.

"Цей геніальний проект придумав і лобіював Костянтин Бушуєв з МВС. У всіх інших містах, яким не пощастило мати нові патрульки, роль патруля виконують ці ГБР/ГРПП. Для людей не в темі, зовні важко їх відрізнити. Форма як у патрульки, назва теж щось про патрулі. Але ключове - позасистемність людей, відбір і навчання - опускається. Потьомкінське село, видимість реформи", - заявила Худецька.

Як повідомляв "Апостроф", 3 червня голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що керівник поліції в Київській області Дмитро Ценов подав у відставку після вбивства 5-річного Кирила працівниками правоохоронних органів.