RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

З'явилася несподівана версія загибелі на Донбасі двох медиків ЗСУ: аналіз фото

Медичний "Hummer" 36-ї бригади Збройних сил України підірвався не на протитанковій ракеті, а на міні.

До такого висновку прийшли представники УНП, проаналізувавши фото машини медиків. Цими висновками вони поділилися в Facebook.

"Якщо детонація відбувається над поверхнею землі, то ударна хвиля поширюється рівномірно на всі боки геть від точки детонації і якби це була ракета, то детонаційна хвиля вдарила б зверху в землю, як кувалда. Міна знаходиться під землею і це так званий спрямований вибух знизу вгору. При детонації міни вгору злітає велика кількість землі", - йдеться в повідомленні.

Так, виходячи з першого знімку спочатку "Hummer" вибухнув, ударна хвиля знизу його підкинула вгору разом із землею, потім "Hummer" впав на землю догори колесами, впав автомат і тільки потім його зверху засипало землею, яка злетіла набагато вище, ніж сам "Hummer".

На третьому знімку видно, як підривається "Hummer" на міні. Через секунду він також перевернеться в повітрі, впаде на дах і його засипле землею.

Для порівняння на четвертому знімку показано, як підривається "Hummer" після попадання в нього з РПГ.

Землею його, зі зрозумілих причин, не засипало, бо вибух на поверхні землі не здатний її "скопати" та ще й на великі шматки, як ми бачимо на фото №2.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Херсоні на колінах зустрічали тіло вбитої бойовиками медика ВСУ Ірини Шевченко, яка перебувала в цьому "Hummer".