RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Йде під воду: в Донецьку б'ють на сполох через небезпечну НП, фото і відео

В окупованому Донецьку вода затоплює нижні поверхи другого за величиною будівлі міста, офісного центру "Північний": місцеві жителі побоюються його руйнування.

Відповідне відео опублікував блогер Роман Мірою.

"Північний" був побудований до Євро-2012, зараз не функціонує, а грунтові води вже повністю затопили нижній підземний поверх будівлі.

Підземні води вже дісталися до зали з ескалаторами. Нижня частина підйомника стоїть у воді. Затоплено і торгові приміщення.

Причиною руйнувань відеоблогер вважає непрацюючі водяні насоси в шахтних виробках. Система відведення води була відключена ще на самому початку окупації міста, і тепер грунтові води піднімаються по штольнях і виробках.

За прогнозами Мірою, всі будівлі в даному районі Донецька в зоні ризику, оскільки рано чи пізно вода розмиє грунт під фундаментами і будинки будуть просідати. Найбільша небезпека загрожує висотним об'єктам, таким як БЦ "Північний".

У той же час, в коментарях відзначають, що вода може бути з місцевих комунікацій, оскільки прилеглі будівлі і підземні переходи не затопило.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в окупованому Донецьку відбулася екологічна НП - в Олексіївському ставку почала масово вмирати риба.