RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Готувалося вторгнення НАТО: пропагандисти видали новий фейк про катастрофу МН17 на Донбасі

Росія випустила ролик з "розслідуванням" аварії пасажирського Boeing 777 рейсу МН 17 на Донбасі.

Про це повідомляє ресурс Naked Capitalism.

Так, у відео росіяни в черговий раз спробували спростувати результати роботи Об'єднаної слідчої комісії і звинуватити у всьому Україну. Дану новину почали публікувати в багатьох росЗМІ.

Документальний фільм Макса ван дер Верфа, "незалежного розслідувателя" про катастрофу рейсу MH17 Malaysia Airlines, а також Яни Єрлашової, показані "докази підробки матеріалів звинувачення, підміни даних радіолокаційних радарів ВВС України, і брехня урядів Нідерландів, України, США і Австралії, спроба агентів Федерального бюро розслідувань США (ФБР) заволодіти чорними ящиками збитого літака".

Джерелами цих так званих "доказів" є нинішній малайзійський прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад, полковник Мохамад Сакре, офіцер, відповідальний за розслідування MH17 в Департаменті прем'єр-міністра і Раді національної безпеки Малайзії, а також якийсь "криміналістичний аналіз телефонних переговорів", представлених СБУ, які голландські прокурори оголосили справжніми.

У фільмі уряд Малайзії, один з п'яти членів Об'єднаної слідчої групи (ОСГ), спростовує опубліковані результати і недавнє звинувачення щодо російських підозрюваних. Також він розповідає про те, як уряд Малайзії став "перешкоджати спробам США організувати протягом першого тижня після катастрофи військову операцію НАТО в східній Україні".

На думку автора статті, офіційна мета операції полягала в тому, щоб врятувати літак, тіла пасажирів, і свідчення щодо того, що викликало катастрофу. Фактично ж, як то кажуть в згаданому матеріалі, операція нібито була спрямована "на розгром сепаратистських рухів на Донбасі і на боротьбу з російським Кримом".

Автори фільму розкривають "подробиці секретної малайзійської військової операції", під час якої малайзійські коммандос перехопили 22 липня чорні ящики MH17, не давши США та Україні захопити їх.

Прем'єр Малайзії розповідає, чому уряди США, Нідерландів та Австралії намагалися виключити Малайзію зі складу ОСГ в перші місяці розслідування. Протягом цього періоду офіційні особи США, Голландії, Австралії і НАТО "ініціювали план по введенню 9000 військовослужбовців в східну Україну, нібито для забезпечення безпеки на місці катастрофи останків літаків і пасажирів, а також у відповідь на передбачувану роль Росії в знищенні MH17 17 липня" .

Незважаючи на протидію Німеччини військовому втручання, австралійці відправили загін спеціального призначення 200 чоловік в Нідерланди, а потім до Києва.

Також у відео показано інтерв'ю з полковником Мохамадом Сакре, главою малайзійської команди, яка брала участь в цій "спецоперації".

"Я розмовляв з моїм прем'єр-міністром (Наджібом - ред.). Він велів мені негайно відправитися на місце аварії", - розповів полковник.

У той час Сакре був старшим співробітником служби безпеки у відділі по ліквідації наслідків стихійних лих в канцелярії прем'єр-міністра. За його словами, після прибуття до Києва чиновники Порошенко заблокували роботу малайзійців.

"Нам не дозволили туди поїхати... тому я взяв невелику групу, щоб виїхати з Києва таємно в Донецьк", - сказав Сакре.

Там він, за словами полковника, оглянув місце аварії і зустрівся з представниками "адміністрації" донецьких бойовиків на чолі з Олександром Бородаєм.

За версією автора статті, Сакре з одинадцятьма членами команди, в тому числі двома медичними фахівцями, зв'язківцем і коммандос малайзійської армії, "мчав до місця події перед озброєним конвоєм, що складається з австралійських, голландських та українських чиновників". Останні були заблоковані донецькими бойовиками, після чого вони були змушені припинити свою місію. Це сталося після того, як полковник Сакре взяв під варту чорні ящики MH17 на церемонії передачі, знятої в офісі Бородая в Донецьку 22 липня.

Автор стверджує, що у Австралії на той момент був план збройного втручання, включаючи 3000 австралійських солдатів, який пізніше було скасовано. Потім, за версією малазійського полковника, почалася практично голлівудська історія. Сакре повідомив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні попросила передати чорні ящики, але він відмовився, після чого його зустріли агенти ФБР.

"Вони підійшли до мене, і попросили, щоб я показав їм чорний ящик. Я сказав "ні". Потім, за його словами, представники офіційного Києва намагалися "змусити його залишити чорні ящики їм", на що отримали ствердну відмову", - стверджує Сакре.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області зазнав аварії пасажирський Boeing 777 рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, у результаті чого загинули всі 298 осіб.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група оголосила проміжні підсумки розслідування: пасажирський лайнер був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Російської Федерації, з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Встановлено, що після катастрофи літака знаряддя повернули в Росію. Версії про причетність українських військових до катастрофи слідчі відкинули. Незабаром з'ясувалося, що"Бук" привезли на Донбас з Курської області, де базується 53-тя бригада Збройних сил РФ.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі рейсу MH17.

19 червня 2019 рокуміжнародна слідча група в Нідерландах оголосила підозри чотирьом причетним до катастрофи рейса MH17 - екс-"міністру оборони" ДНР Ігорю Гіркіну, екс-"главі розвідки" ДНР Сергію Дубинському, колишньому російському офіцеру Олегу Пулатову і громадянину України, командиру розвідувального батальйону "ГРУ" ДНР Леоніду Харченку.

Російська Федерація всі звинувачення на свою адресу називає голослівними і запевняє, що доказів провини її військових у катастрофі Boeing 777 на Донбасі немає, відповідальність за трагедію вона покладає на Україну.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", в мережі "гуляє" черговий російський фейк про те, що воїни ЗСУ розстріляли мирний селище на Донбасі.