RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З'явилися відео з голодними дикими тваринами, що біжать з палаючих лісів Сибіру

У Сибіру (Росія) через палаючі ліси дикі тварини рятуються втечею.

Про це повідомляє ресурс IRK.ru.

Відео тварин, які біжать з лісу від пожежі, очевидці зняли на відео в Усть-Кутському районі. Ті звірі, що вижили, намагаються знайти безпечне місце і їжу. Експерти попереджають, що зустріч з хижаками може бути небезпечна. Людям рекомендують не наближатися до них.

27 липня в селі Замзор Нижньоудинськ району мешканці одного з приватних будинків виявили в огорожі ведмедя. Хижак поводився агресивно, створюючи загрозу для життя господарів. Поліцейські, які прибули на місце, були змушені застосувати табельну зброю і знешкодити ведмедя.

Вихід диких тварин до людей пов'язаний з масовими пожежами і затопленням їх зони проживання. За даними на 1 серпня, в Іркутській області горить 743 тисячі гектарів лісу.

Також користувач мережі Майя Флейштер написала, що 18 липня в Красноярському краї помітили ведмежат, які вийшли на дороги до людей за їжею і водою.

Автор відео повідомляє, що ведмежа підійшло до їхнього автомобіля біля Североєнісейська. Клишоногий підходив до машини і, судячи з усього, людей зовсім не боявся: охоче брав частування і не прагнув втекти з дороги.

"Ось такі наслідки пожеж і руйнування тайги. Економічно невигідні. І нещадні. Страшно подумати, скільки тварин погоріло в тайзі. А ще страшніше уявити розплату за це. Всіх, до речі стосується", - написала користувач.

Як повідомляв "Апостроф", гігантські лісові пожежі в Сибіру та інших північних територіях можуть спровокувати глобальні зміни клімату.