RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Нагадує Прип'ять: мережу жахнули фото зі зруйнованого війною селища- "примари" на Донбасі

Колись таке популярне у туристів село Широкине Донецької області перетворилося на заміновану бойовиками руїну.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Відзначається, що село Широкине, розташоване в 15 кілометрах на схід від Маріуполя, є найбільш зруйнованим містом російсько-української війни. Раніше в селі налічувалося близько 700 будинків і понад 1,8 тисячі місцевих жителів, але вони були змушені покинути цей населений пункт через обстріли російських військ і їх найманців. Широкино було звільнене українськими військами від противника в 2016 році.

Позиції російсько-окупаційних військ в даний час проходять в кількох сотнях метрів від крайніх хат села.

"Село повністю заміноване російськими окупантами, подекуди ще досі на подвір’ях колишніх мешканців лежать нерозірвані снаряди і міни. Всередину житлових будинків заходити суворо заборонено, не виключено, що там ворогом залишені мінно-вибухові пастки. Можна спокійно переміщуватися лише по асфальтованій дорозі та окремих місцях, де точно ми знаємо, що немає ніякої небезпеки", - розповідає морський піхотинець Данило, який захищає підступи до околиць окупованого села Саханка.

Підкреслюється, що в даний час українські морські піхотинці надійно тримають оборону на лінії зіткнення.

"Ворог останнім часом знову активізувався, не зважаючи на введення "режиму тиші". Переважно ввечері веде по нашим позиціям провокативний вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів. Ми вогонь у відповідь не відкриваємо. Але як тільки буде загроза життю морських піхотинців противник дуже пожалкує, що це зробив. Відповідь буде миттєвою та жорсткою", - додали в штабі.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів інтернету розбурхали свіжі фото з окупованого Донецька - на вулицях практично немає людей, а саме місто нагадує зону відчуження.