RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загрожує катастрофа: стало відомо про нову НП у окупантів в Криму

Окупаційна "влада" Криму зіткнулася в Севастополі з серйозною проблемою: труба, що виводить каналізаційні стоки в море, протікає, а при спробі її ремонту може вибухнути бомба часів Другої світової війни, яка знаходиться поруч.

Про це повідомляє видання "Політнавігатор".

Відмічається, що головні очисні споруди Севстополем КОС "Південні" були побудовані в 80-і роки минулого століття. Після механічного очищення вони скидали стоки на передбаченій тодішнім "ГОСТом" відстані - 2 милі або 3 км від берега на глибину близько 100 метрів. У 2003 році труба була пошкоджена риболовецьким судном на відстані 750 метрів від берега.

Проблема загострилася в 2018 році, коли в результаті корупційного скандалу з "реконструкцією" КОС "Південні" Севастополь не тільки не отримав нових очисних споруд, але і втратив старі, які найнятий окупантами підрядник встиг зруйнувати.

"Таким чином, зараз в протікаючу трубу кинулися справжні фекалії. Це 25 млн кубометрів щорічно", - йдеться в повідомленні.

При цьому в даний момент окупаційна влада проводять підготовку до ремонту труби, що може закінчитися справжньою катастрофою через авіаційну міну, яка знаходиться поруч,.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Судаку (окупований Крим) відбулася серйозна НП на пляжі - через аварію на колекторі в море потрапили стічні води.