RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У мережі назріває скандал навколо "будиночків Зеленського" для ЗСУ

Бійці ЗСУ, які захищають Україну в зоні бойових дій на Донбасі, залишилися не надто задоволені новими модульними будиночками, які нещодавно презентували в Міноборони президенту Володимиру Зеленському.

Зокрема, як пише "Армія Inform", серед військових існує думка про те, що будиночки непридатні для використання на фронті.

Справа в тому, що модулі не забезпечені достатньою бронею, щоб захистити бійців. І, хоча вони більш комфортні, ніж бліндажі, використання їх на фронті може виявитися не найкращою ідеєю. Зокрема мова йде про будиночок на чотирьох людей, який оснащений санвузлом і комунікаціями, а тому не може бути закопаний під землю.

"Попадання снаряда - і будиночка просто не стане. Думаю, ставити їх треба подалі від передової, де ризики прильотів мінімальні. Якщо почнеться артобстріл, сюди ніхто не побіжить ховатися. Одне попадання - і його просто не стане. Краще в бліндаж", - говорять бійці.

В іншій моделі будиночка солдат збентежила наявність пластикових вікон і відсутність запасного виходу. Втім, завдяки відсутності комунікацій будиночок можна заховати від ворога під землею.

"Закопувати якомога глибше. Будиночок теж закопали. Завдяки відсутності санвузла та комунікацій, вдалося опустити його глибоко під землю. Зробили перекриття з потужних колод в три накату", - розповів виданню командир роти Віталій Іванович.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Міноборони назріває новий військовий скандал.