RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Один з варіантів: з'явилися тривожні дані щодо розведення сил на Донбасі

Незважаючи на домовленості, бойовики продовжують вести обстріли в місцях, де має відбутися розведення сил на Донбасі.

Як повідомляє "Апостроф", про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив колишній заступник керівника Генерального штабу ЗСУ Богдан Бондар.

"Противник постійно здійснює обстріли. Навіть учора, коли перебували в районі Золотого наші посадові особи, було кілька провокаційних пострілів, які говорили про те, що російські окупаційні сили не бажають цього розведення", - сказав він.

При цьому Бондар додав, що ВСУ стежить за ситуацією і інформує про ОБСЄ те, що відбувається тут. Якщо обстріли продовжаться, то розведення сил проводитися не буде.

При цьому Бондар не виключив, що населені пункти Широкіно, Піски, Гранітне та інші, підконтрольні Україні, можуть потрапити в "сіру зону".

"Поки, можливо, це один з варіантів, які розглядаються. Але ми повинні зауважити, що і противник також буде відходити з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників. З тих населених пунктів, які зараз поки не контролюються ВСУ. І всі ці питання повинні будуть розглядатися", - сказав він.

На завершення він зазначив, що зараз мета - закінчити розведення сил в Золотому і Петровському, після чого будуть обговорювати інші ділянки.

Нагадаємо, що в мережі вирішили не тільки шквалом критики, але і з гумором поставитися до погодженням в Мінську "формули Штайнмаєра" по Донбасу.