RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У США заарештували ще одного бізнесмена українського походження: деталі гучної справи

У США арештований бізнесмен українського походження, громадянин США Андрій Кукушкін. Його підозрюють у порушенні правил фінансування виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Раніше тут затримали двох бізнесменів з українським корінням - Ігоря Фрумана і Льва Парнаса.

За даними місцевої преси, 46-річний підприємець входить в список чотирьох фігурантів обвинувального висновку, який було представлено прокурором США Джеффрі Берманом.

"Все четверо звинувачуються в змові з метою приховати внески в розмірі 10 тис. доларів у виборчі кампанії двох кандидатів штату Невада від неназваного російського бізнесмена, який хотів отримати ліцензії на бізнес, пов'язаний з марихуаною. Федеральний закон забороняє внесення передвиборних внесків іноземними громадянами", - відзначається в повідомленні.

При цьому Кукушкіна не звинувачують в додатковій змові з метою приховати виплату неназваному члену Конгресу, щоб просунути інтереси українського чиновника.

Арешт Кукушкіна стався 10 жовтня в Сан-Франциско. Його взяли під варту до слухання 18 жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас подали заяви в правоохоронні органи України про те, що бізнесмен Ігор Коломойський погрожував їм вбивством.