RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Росія застосувала небезпечну зброю проти ЗСУ: фото важких поранень бійця на Донбасі

Бойовики застосовували на Донбасі нову зброю. Про неї стало відомо після того, як поранення від бомби з російського безпілотника отримав сержант 46-ї десантно-штурмової бригади у Станиці Луганській 17 листопада.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов в Facebook.

"Характер поранень однозначно вказує на повітряний підрив. За словами військових медиків, це перший випадок у їхній практиці, коли елементи від снаряда мають різну структурну основу. В основному їх все видаляють магнітним інструментом, але в цьому випадку видалити звичним способом не вийшло", - написав журналіст.

При цьому, сам поранений боєць розповів, що це був снаряд, який вибухнув в повітрі на невеликій висоті, після чого дрібні осколки почали вражати особовий склад ЗСУ, який знаходився під епіцентром вибуху.

"Дай Бог здоров'я воїну, у нього дуже серйозно поранено ліве плече, довго доведеться відновлюватися, але головне, що живий, реально дивом пощастило людині, другий день народження", - додав Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні назвали новітню зброю, здатну дати потужну відсіч військам Путіна на Донбасі.