RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Збиралися облити зеленкою: фігурант справи Гандзюк дав нові свідчення

Підозрюваний організатор вбивства Катерини Гандзюк Олексій Левін, який переховується від слідства за кордоном, розповів журналістам про те, як планувався напад на активістку і радника мера Херсона.

Про це повідомляється в програмі "Слідство.Info".

Левін надіслав журналістам аудіозапис з відповідями на їх запитання. За його словами, про "помсту" Гандзюк почали говорити після мітингу під стінами Херсонської обласної держадміністрації проти спалення і незаконної вирубки лісу. Ігор Павловський запідозрив, що Гандзюк підтримує активіста Олександра Цегельника, який виступав на мітингу, і був його "особистим ворогом".

"Хтось запропонував: "ось, мовляв, треба щось з нею зробити. Зайти, наприклад, на робоче місце і кинути в сміттєвий бак". А як ви собі це уявляєте? Як зайти до міськради, як сміттєвий бак, як тягнути її через міськраду? І, здається, навіть я сказав (не буду зараз це заперечувати, можливо, тому що час минув), щоб облити зеленкою. (Чому зеленкою? Тому що це найбільш поширена форма в Україні. Я маю на увазі: усіх чиновників на яких мітингах обливають зеленкою) і сфотографувати", - стверджує Левін.

За його словами, при цій розмові були присутні близько 5 людей, в тому рахунку фігуранти справи Торбін і Павловський.

"І хтось запропонував її очорнити. Взяти відро лайна, зайти і облити. Як це зробити? Павловський сказав, що у нього є якась людина, який проведе всіх цих хлопців, вони зайдуть з якогось входу. Не з центрального, зайдуть прямо в кабінет. обіллють лайном і відразу це все сфотографують і потім це все викладуть в інтернет. Була така ситуація", - додав він.

Також Левін заявив, що про напад на Гандзюк він нібито дізнався з преси.

Нагадаємо, докладніше про розслідування справи Гандзюк читайте в матеріалі "Апострофа": Рік без Каті: чому замовники вбивства Гандзюк досі на свободі.