RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Віддали життя за Україну: з'явилися фото та історії всіх бійців ЗСУ, які загинули в листопаді на Донбасі

За листопад на Донбасі загинуло 7 захисників України, які віддали своє життя за країну.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Обозреватель".

Вічна пам'ять і слава Героям України.

Герман Бродников, старший солдат 92 ОМБр

23-річного бійця 7 листопада вбили російські найманці. Він загинув під час виконання бойового завдання зведеного відділення одного з механізованих батальйонів бригади. Солдати забезпечували дровами свій підрозділ для інженерного обладнання позицій. Але в цей час ворог відкрив вогонь. Одна ракета потрапила точно в машину УРАЛ, в якій і працювали захисники. Герман помер на місці внаслідок отриманих поранень. Також були поранені ще троє військових, один у важкому стані.

Наречена загиблого написала в мережі пост скорботи коханому. На її сторінці опубліковано відео з якого зрозуміло, що 18 жовтня Герман зробив Ірині пропозицію.

Геннадій Моторин, сапер механізованого батальйону 92 ОМБр

Лікарям не вдалося врятувати життя бійця 92-ї бригади ЗСУ Геннадія Моторина, який отримав 7 листопада серйозні поранення.

Геннадію було 37 років. На службу прийшов в лютому 2019 року. Був сапером механізованого батальйону. Родом боєць з міста Краматорськ.

Його поховали 12 листопада в місті Краматорськ. Похорон відбувся на кладовищі краматорського селища Іванівка.

Юрій Хомік, солдат 14 ОМБр

14 листопада на Донбасі в результаті обстрілу бойовиків загинув воїн ВСУ Юрій Хомік. Він народився 1 листопада 1963 року. Він був жителем міста Володимир-Волинський у Волинській області.

18 листопада в місті Володимир-Волинський попрощалися із загиблим солдатом. Тіло Героя пронесли площею міста до храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Там зібралися сотні городян, а також рідні, близькі, друзі та побратими загиблого, щоб вшанувати його пам'ять. Перед труною люди ставали на коліна.

Артем Соколов, сержант 14 ОМБр

16 листопада на Донбасі загинув 31-річний військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади Артем Соколов. Він народився 6 листопада 1987 року в Сущанах Кагарлицького району Київської області. У 2006 році закінчив Ржищівський гуманітарний коледж, де отримав диплом вчителя праць, креслення і фізкультури.

Євген Коростельов, командир 128 гірничо-штурмової Закарпатської бригади

Командир 128-ї гірничо-штурмової бригади Збройних сил України (ЗСУ) полковник Євген Коростельов, який отримав важкі поранення в результаті підриву на міні на Донбасі 12 листопада, помер в госпіталі.

Коростельов проходив лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Медики говорили, що його стан був стабільно важкий. Командир ЗСУ отримав множинні вогнепальні осколкові поранення кінцівок.

Попрощатися з командиром прийшли кілька тисяч чоловік. Людей було настільки багато, що Свято-Воскресенський собор не зміг вмістити всіх бажаючих провести Коростельова в останній шлях.

Крім того, президент України Володимир Зеленський нагородив командира посмертно і висловив співчуття родині загиблого.

Богдан Шацький, командир батареї 15-го реактивного артилерійського полку

22 листопада в зоні бойових дій на Донбасі загинув старший лейтенант 24-річний Богдан Шацький. Він проходив службу в 15-му реактивному артилерійському полку, який дислокується в Дрогобичі Львівської області. Був командиром батареї. Військовий загинув під час виконання службових обов'язків.

Шацький народився в 1995 році в селі Михля Ізяславського району Хмельницької області. Закінчив Львівську військову академію. У загиблого залишилася дружина Христина.

26 листопада у Львові попрощалися з Героєм. Після поминальної панахиди тіло молодого воїна доставили на батьківщину в Хмельницьку область.

Олексій Капустян, 10 ОГШБр

29 листопада на Донбасі загинув 26-річний боєць ЗСУ Олексій Капустян з позивним "Капуста". Він народився у 1993 році. Сам родом з села Кринички Гощанського району Рівненської області. На війні - з 2014 року. У нього вдома залишилися мати і трирічна дочка.

Як повідомляв "Апостроф", за жовтень 2019 року в зоні дії операції Об'єднаних сил на Донбасі в боях загинули 9 українських бійців.