RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Житомирі 10-річний стрілець відкрив вогонь по перехожих з вікна

У четвер, 27 лютого, в Житомирі 10-річний хлопчик відкрив стрілянину з пневматичної зброї зі свого балкона і поранив чоловіка.

Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

Інцидент стався в першій половині дня в мікрорайоні Польовий. На лінію правоохоронців зателефонували з лікарні і розповіли про НП з 38-річним жителем обласного центру.

Поліцейські прибули в медустанову для з'ясування обставин. Там чоловік розповів їм, що знаходився неподалік багатоповерхового будинку. В один момент він відчув різкий біль у скроні і зрозумів, що він поранений.

Чоловіка госпіталізували лікарі "швидкої", яку він викликав на місце події. Медики зафіксували гематому і виявили в ній кульку, попередньо, від пневматичної зброї.

Правоохоронці почали розслідування, перевіряючи відомості про можливий постріл з вікна багатоповерхівки. Поліцейські організували відпрацювання будинку. Таким чином і розшукали потрібну квартиру.

Як з'ясувалося, в чоловіка потрапив 10-річний хлопчик. На той момент він перебував один вдома. У присутності батьків школяр зізнався, що знайшов в будинку пневматичну гвинтівку і вирішив випробувати її, стрельнувши з вікна. Встановлено також, що зброя належить батькові і згідно із законодавством не вимагає спеціального дозволу для власника.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.296 (хуліганство) КК. Зброю поліцейські вилучили. Зараз з'ясовуються причини, за якими вона зберігалася в доступному для дитини місці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві невідомий стріляв зі швидкісного трамваю.