RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Грошей вистачить не всім: лікар розповів, у скільки обходиться порятунок хворого на коронавірус в Україні

Україна не забезпечує хворих на коронавірус препаратом тоцілізумаб, який використовують для боротьби з ускладненнями СOVID-19.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомила лікар-інфекціоніст Києво-Святошинської ЦРЛ Ольга Вознюк.

За її словами, даний препарат рекомендується для пацієнтів з груп ризику при загрозі важкого перебігу захворювання, або якщо захворювання швидко прогресує. Вона підкреслила, що він дійсно допомагає.

"Реанімаційні пацієнти, які виживають, отримували тоцілізумаб", - зазначила вона.

Ще до пандемії даний препарат коштував від 8 до 12 тисяч гривень, а зараз одноразова доза обійдеться в 50-70 тисяч гривень.

"На курс потрібно від 1 до 3 доз. Ми обходилися 1 дозою для важких пацієнтів, щоб дати їм шанс вижити. І цей препарат навіть більше необхідний для інфекційних реанімації, ніж апарат ШВЛ. Це особисто моя думка, як практикуючого важких пацієнтів з COVID-19. Не кожен пацієнт або його родичі можуть дозволити собі витратити такі величезні гроші", - зазначила вона.

Цікаво, що в законі "Про захист населення від інфекційних хвороб" чітко прописано, що хворих на інфекційні хвороби в Україні повинні лікувати безкоштовно.

Про те, що чекає хворих на коронавірус в Україні, яка ситуація в лікарнях і в скільки обходиться лікування пацієнтів, читайте в матеріалі "Апострофа": Кисень вкрали, ШВЛ вбиває, а ліки коштують сотні тисяч: як лікують хворих з СOVID-19 в Україні.