RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Може бути причетний екс-нардеп: нові фото і деталі розстрілу іноземця в Києві

З'явилися нові подробиці замаху на життя громадянина Чорногорії Пітера Зінцова, якого розстріляли в Києві. До злочину може бути причетний колишній народний депутат Євген Дейдей.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Детектив Info", до нападу також причетні українські правоохоронці.

Відзначається, що в числі затриманих виявився діючий співробітник поліції, сержант полку "Київ" Ростислав Чернобривий. Журналісти змогли довести, що він має пряме відношення до Дейдея.

Цікаво, що про можливу причетність до злочину депутатів від "Народного фронту" також говориться в розслідуванні програми "Ясно.Понятно".

Також в мережі показали фотографію, на якій Чорнобровий позує з народним депутатом 8 скликання Дейдеем.

У свою чергу видання "Страна" з посиланням на високопоставлене джерело в Нацполіціі підтверджує інформацію про те, що до причетності до організації замаху і до супроводу групи кілерів в Україні перевіряється і Дейдей.

"Кілери заздалегідь домовлялися, щоб їх зустріли на кордоні. Також була домовленість, що їм допоможуть з придбанням зброї і транспорту в Україні. За інформацією, яка зараз перевіряється, на кордоні їх зустрів Дейдей, а також поліцейський з полку "Київ" і, можливо , і інші співробітники Нацполіціі. Завдяки допомозі поліцейських, балканським кілерам вдалося придбати зброю, боєприпаси і машини, а також організувати стеження за Пітером Зінцовим. Після замаху Ростислав Чернобривий повіз групу в Одесу: через Одеську область кілери намагалися швидко втікти з України. Однак їх затримали о третій годині ночі під Одесою. Справа в тому, що Департамент стратегічних розслідувань НПУ вів кілерів за наводкою колег з Європи, хоча саме замах запобігти не зміг", - говорить джерело.

Як повідомляв "Апостроф", Пітер Зінцов отримав п'ять кульових поранень, три з них припали в грудну клітку. В даний момент він знаходиться в реанімації під охороною поліції.