RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Знали вже давно: названо головну причину жахливого обвалу будинку в Одесі

Причиною обвалу чотириповерхового житлового будинку в Одесі 10 червня, за попередньою інформацією, стала самовільна реконструкція в одній з квартир.

Про це повідомила заступник директора департаменту міського господарства Одеської міськради Наталія Мостовських.

За її словами, буде замовлена експертиза, яка визначить остаточну причину обвалення.

"Попередньо причиною могла бути самовільна реконструкція в квартирі на четвертому поверсі. На дерев'яних перекриттях залита бетонна плита. Буде замовлена експертиза, яка визначить причину обвалення", - зазначила Мостовських.

Вона додала, що в лютому до міськради зверталися мешканці, які повідомили, що у них з'явилися тріщини на першому поверсі. Після цього були встановлені так звані маяки, які до вчорашнього дня не показували погіршення ситуації.

Мер Одеси Геннадій Труханов на сесії міськради заявив, що в цьому будинку при переплануванні були допущені грубі порушення, в тому числі, були частково знесені несучі стіни.

"Там викуплений поверх, з'явилася мансарда, було проведено перепланування, знесені опорні стіни, між третім та четвертим поверхом залили бетоном, іншими словами, правила експлуатації будівлі були порушені", - зазначив він.

Фахівці-архітектори, які оцінюють стан будівлі, назвали серед можливих причин обвалу витік води. Це сталося в одній з порожніх квартир.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що при обваленні будинку в Одесі жителі змогли врятуватися, оскільки почули тріск стін і вчасно евакуювалися самостійно.