RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Дочку загиблого в катастрофі Ан-26 штурмана відмовилися приймати в школу, розгорівся скандал

В одну з харківських гімназій відмовилися приймати доньку загиблого в авіакатастрофі Ан-26 під Харковом штурмана Олексія Остапенка.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Після загибелі Олексія жінка з донькою Лізою вирішили переїхати в Харків до її батьків і зайнялися пошуком школи. Вибір припав на гімназію "Освіта", яка знаходилася недалеко від них.

"Ми з Олексієм намагалися дати доньці найкращу освіту. Вона вивчає англійську мову, вчиться на кембриджських курсах, можливо, після школи отримає вищу освіту за кордоном. Ми з Олексієм цим жили", - розповіла жінка.

У гімназії вона сказала, що вдова штурмана, який загинув і попросила допомогти влаштувати дитину.

"Але директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти і стільця для доньки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", - зазначила вона.

У коментарі виданню директор гімназії Тетяна Кучеренко категорично все заперечує. Вона пояснила, що у неї технічно немає можливості прийняти дитину.

"У нас навколо є інші школи, можуть піти туди. За словами мами, в Мінобороні їй пояснили, що у неї є пільги. Але за законом ми можемо приймати дітей з мікрорайону, дітей співробітників, а також братів і сестер наших учнів. І тільки після цього будь-яких дітей. Але у нас класи переповнені. Ні про які коліна я не говорила, це фантазії мами", - додала вона.

Раніше "Апостроф" публікував іншу зворушливу історію про загиблого штурмана і його донечку.