RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Розборки на сільській дискотеці: підозрюваний у вбивстві АТОшник розповів, як все було

З'явилися нові подробиці вбивства в селі Глещава Тернопільської області, де 2 травня біля півночі 24-річний ветеран АТО смертельно травмував одного з нападників, які прийшли до нього додому після словесної перепалки на дискотеці.

Як повідомляє портал ZAXID.net, до вбивства 23-річного Володимира Воробця призвело підбурювання з боку його друзів.

Такої позиції дотримуються родичі загиблого.

Обвинувачуваний у навмисному вбивстві Андрій Пекельний зараз знаходиться під цілодобовим домашнім арештом. Журналістам він говорить, що бійка почалася через те, що він зробив зауваження одному з нападників.

"На дискотеці мене штовхнув хлопець з сусіднього села Іванівка. На це я йому зробив зауваження. Він накинувся на мене з кулаками. Ми пошарпалися і я почав кричати, щоб його забрали від мене, що він неадекватний, нетверезий. Але цього ніхто не зробив і тоді я почав бігти, щоб уникнути подальшого конфлікту з ним", - розповів він.

За Пекельним почалася погоня з п'яти чоловік і він вирішив сховатися від них в своєму будинку, але це не зупинило нападників.

Група молодих людей забігла у двір і почала бити руками по вікнах, стінах, а пізніше зірвали дверну ручку. В той момент в будинку була і мати хлопця, яка страждає психічними розладами і має інвалідність. Жінка дуже злякалася і почала кричати і Андрій вирішив вийти до дебоширів, щоб їх прогнати і заспокоїти маму. Щоб налякати чужу компанію він прихопив з собою ніж.

"Я вийшов, демонстративно показав їм ніж. Я думав, що це їх зупинить, злякає і вони просто підуть, тому що адекватні люди, навіть п'яні, якщо бачать ніж, то повинні бігти. Це повинно їх змусити покинути мій двір, але Володимир знову накинувся на мене з кулаками, коли я вже був з ножем. Я у відповідь вдарив його ножем. Мені дуже шкода, що так сталося, мені шкода", - додав він.

Після цього поранений Володимир кинувся бігти і встиг подолати 300 метрів, тільки потім зупинився.

Сам Андрій подзвонив в поліцію і розповів про напад. Також він попросив викликати швидку допомогу.

Вчора 23-річного Володимира Воробця поховали в рідній Іванівці. В його родині говорять, що Володимира швидше за все до бійки і нападу у підбила компанія хлопців, з якими він дружив.

Відзначимо, що Пекельний три роки відслужив в зоні АТО в 80-й окремій десантно-штурмовій бригади ЗСУ. Кілька місяців тому він повернувся в рідне село.

Нагадаємо, нещодавно в Дарницькому районі Києва на вулиці Російській сталася масова бійка з різаниною за участю близько 15 осіб.