RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Провокація з листівками на Закарпатті: стали відомі виконавці, фото

Співробітниками Служби безпеки України разом з поліцейськими Закарпаття вдалося знайти тих, хто розклеював провокаційні листівки на Закарпатті.

Про це повідомляється на офіційному сайті Служби безпеки України.

Встановлено причетні до злочину щодо порушення рівноправності громадян. Йдеться про розклеювання на Берегівщині провокативних листівок з погрозами, адресованими українцям угорського походження.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про поширення на Берегівщині листівок з погрозами українцям угорського походження. Дії зловмисників було кваліфіковано за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України, тобто порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, поєднані з погрозами.

Завдяки активній оперативній роботі співробітників СБУ та Нацполіції в Закарпатській області вже встановлено трьох зловмисників. Двоє з трьох осіб, які поширювали провокативні листівки, виявилися переселенцями з м. Луганськ.

Слідчі повідомили про підозру у вчиненні вказаного злочину та провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у справі. Вилучено російську символіку, а також інші речові докази протиправної діяльності.

Зі слів підозрюваних, вони шукали роботу по оголошеннях в інтернеті та знайшли пропозицію щодо розклеювання листівок. Зловмисники зазначили, що не знайомі з "роботодавцем", а спілкувалися за допомогою інтернет-зв'язку.

Однак вже відомо, що замовником є особа з Російської Федерації. Встановлено, що на платіжну картку одного з фігурантів перераховувались кошти в російських рублях (близько $500 в доларовому еквіваленті).

Нагадаємо, СБУ викрила злочинців, які готували провокації на травневі свята. Мережа інтернет-агітаторів та "ботоферма" в Одесі поширювали фейкову інформацію, спрямовану на розпалення міжнаціональної ворожнечі та пропаганди сепаратизму.