RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вбивство Шишова: активіста провели в останню путь, фото

У неділю, 26 вересня, відбулася церемонія прощання з активістом і главою Білоруського будинку в Україні (ББУ) Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у лісосмузі на околиці Києва 3 серпня.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українська влада не хочуть розслідувати смерть Шишова - друг загиблого білоруського опозиціонера

Про це повідомляє ББУ на своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні, 26 вересня 2021 року на 55 день після вбивства, відбулися похорони глави ББУ Віталія Шишова. Були присутні тільки близькі, це було спільним рішенням", - йдеться в повідомленні.

Білоруський будинок подякував усім присутнім і тим, хто прийде на Майдан Незалежності вшанувати його пам'ять. ББУ нагадав, що у наступну неділю, 3 жовтня, запланована відкрита поминальна служба по Шишову.

Фото: t.me/beldomua2

Фото: t.me/beldomua2

Фото: t.me/beldomua2

Також читайте наш матеріал: Беззахисна діаспора: що робити Зеленському з Лукашенком після загибелі білоруса Шишова

Нагадаємо, крім Віталія Шишова, засновниками Білоруського будинку в Україні були одіозний Сергій Коротких, він же "Боцман", і його найближчий соратник і охоронець. Журналістка Білоруської служби "Радіо Свобода" в Києві Олена Литвинова розповіла про конфлікт в рядах білоруської опозиції.