RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Києві СБУ затримала співробітників ДБР: за гроші "вирішували" службові питання

У Києві в четвер, 21 жовтня, Служба безпеки України затримала двох співробітників Державного бюро розслідувань при спробі давання хабаря посадовим особам Львівської обласної прокуратури.

Фото затримання опублікував Telegram-канал "Монастір".

Повідомляється, що співробітники СБУ "взяли" начальника відділу головного оперативного управління в центральному апараті Єгора Рядинського і його підлеглого оперативника Олександра Бугая під час передачі 5 тисяч доларів США.

Інцидент стався в кафе, яке знаходиться в 300 м від будівлі Центрального апарату ДБР. Оперативні співробітники провокували отримання хабаря прокурором Львівської області Антоном Войтенком через його зама Дениса Давидова.

При цьому в пресслужбі Державного бюро розслідувань вже заявили, що не миритимуться з протиправними діями своїх працівників і пообіцяли сприяти розслідуванню.

У ДБР підтвердили затримання одного співробітника за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ст. 370 КК України (провокація підкупу).

Крім того, в пресслужбі анонсували відсторонення від виконання посадових обов'язків керівників затриманого співробітника на час розслідування.

Раніше ми писали, що у Вищому антикорупційному суді обрали запобіжний захід експрокуророві Одеської області Олегу Жученку за одеською справою, під час засідання Жученко під відеозапис заявив про хабар, яку пропонував йому Аднан Ківан (власник KADORR Group) за підписання підозри меру Одеси Геннадію Труханову.