RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Це був справжній жах: усі подробиці отруєння українців у Єгипті

У єгипетському готелі AMC Royal у Хургаді наприкінці жовтня отруїлися десятки туристів, зокрема українці, естонці, чехи та росіяни. Місцева прокуратура вже розпочала розслідування. Затримано шеф-кухаря та помічника директора готелю з їжі та напоїв.

Про те, що відбувалося у готелі, розповіла на своїй сторінці у Facebook українка Тетяна Копач.

За її словами, у готелі отруїлося 15 українців.

Отруїлося більше 100 людей, у ЗМІ заявляють про 49, але вони не враховують тих, кого до лікарні не відправили. Черга до лікаря була з 4-ї ранку 31 жовтня до 21:00. Знаю, бо саме в цей момент нам з чоловіком теж стало погано... Висока температура, блювання... Ти катаєшся по номеру між туалетом та ліжком.

Але найсумніше - або наш МЗС України не перевіряє інформацію, або їм туроператор не передав інформацію про тих, хто виїжджає. За заявою МЗС громадян України на території готелю немає!!", - написала Тетяна.

" Ішли діти, йшли дорослі, і всім було погано. Деяких хитало, деякі втрачали свідомість. Там реально жах відбувався. Вони боялися розголосу, через це не викликали швидку. Тільки найскладнішим", - розповіла вона у коментарі "Обозревателю" ".

За словами українки, вони з чоловіком дзвонили 31 жовтня до посольства, залишили свої дані, там пообіцяли передзвонити "і толку, тиша, а ми, як і раніше, катаємось по номеру".

Копач зазначила, що станом на ранок 1 листопада готель продовжував працювати, а місцевий лікар після огляду навіть не викликав "швидку", виписав ліки та відправив розбиратися із проблемою самостійно за свої гроші.

Рецепти виписаних ліків

Турагент сказав, що це не їхня вина і порекомендував добу не їсти в готелі, небезпечно. - Класне вирішення проблеми, правда? Ну і окреме спасибі компанії Join UP, за гарячі лінії, що не працюють, за непередачу інформації про туристів і за слова ми нічим не можемо допомогти, ми не винні! ", - додала українка.

Відомо, що першого дня відпочинку українці звернули увагу на жирні та невимиті тарілки, які після приїзду поліції та лікарів почали блищати.

Копач розповіла, що куплені за виписаними рецептами ліки виявилися марними. Допомогу надали українські туристи, які прилетіли на курорт наступного дня.

За словами українки, отруєних туристів перевезли до готелю автобусом, у якому одній людині було дуже погано.

"Ми, може, підхопили якусь заразу і можемо бути заразними, а нас взяли і перевезли просто в готель, заповнений людьми. Ніякого карантину. Навіть не почекали, поки у нас симптоми закінчаться, коли ми перестанемо блювати. Це більше схоже на бактерію, за типом стафілокока того ж чи сальмонели у великій кількості. Бо дітей відвозили у просто несвідомому стані. Я не знаю, що треба з'їсти, щоб отак отруїтися”, – зазначила Тетяна.

За словами українських туристів, туристична компанія назвала отруєння форс-мажором. У коментарях до посту Копач зав'язалась переписка з туроператором Join UP.

Як повідомляв "Апостроф", влітку 2021 року на популярному українському курорті дітей у таборі годували булками з комахами та овочами з гниллю.