RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

На українському топ-курорті дітей годували продуктами з "сюрпризом": фото і відео

У курортному селищі Кирилівка Запорізької області дітей в таборі на Федотовій косі годували булками з комахами і овочами з гниллю.

Про це повідомляє "Zабор", посилаючись на ГУ Держпродспоживслужби.

Так, перевіряючі зафіксували численні порушення якості дитячого харчування в оздоровчих таборах Кирилівки. Але більше вони дали інформації про дитячий табір на Федотовій косі. Там, де печуться булочки для дітей, були всюди мурахи: на технологічному обладнанні, столах, стінах, підвіконні. А самі борошняні вироби зберігалися під брудною ганчіркою.

"Хлібобулочні вироби, які тільки що спеклися, були всі в комахах. Приміщення, в яких вони зберігалися, просто кишили ними", - заявив глава Госпотребслужуби в Запорізькій області Тимофій Вагіс.

Також для страв використовувалися огірки з ознаками ураження гниллю.

Перевіряючі зажадали зняти з видачі та утилізувати, що і зробили працівники табору. Також буде проведене генеральне прибирання в борошняному цеху, тому він поки закритий. Крім того, на 4 відповідальних осіб складено протоколи за адміпорушення.

На даний момент, за письмовими даними керівництва і лабораторії, всі неполадки в таборі усунені.

Нагадаємо, 22 липня в спортивному таборі в селі Яблуниця Івано-Франківської області, в комплексі "Таємниця Карпат" масово отруїлися діти.

Тим часом, в Кирилівці на узбережжі Азовського моря відпочиваючим 7 серпня знову довелося відмовитися від купання через нашестя медуз.