RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Російські окупанти масово порушують Мінські домовленості: карта розміщення військової техніки

Бойовики, які 5 лютого за допомогою безпілотників атакували прифронтовий Павлопіль, продовжують стягувати озброєння у регіон.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ООС.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей", - йдеться у повідомленні.

Так, 3 лютого було виявлено 205 одиниць озброєння та військової техніки, а минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 178 одиниць військової техніки "2 армійського корпусу" озброєних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

Зокрема:

з порушенням лінії відведення у районах:

  • Переможне (19 км від лінії зіткнення) - РСЗВ (1 одиниця); самохідна гаубиця (2 одиниці); буксировані гаубиці (2 одиниці);
  • Хрустальний (56 км від лінії зіткнення) - РСЗВ (21 одиниця);
  • Біле (22 км від лінії зіткнення) – самохідні гаубиці (2 одиниці); буксировані гаубиці (4 одиниці);

з порушенням районів зберігання у районах:

  • Мирне (28 км. від лінії зіткнення) – танки (29 одиниць); буксировані гаубиці (12 одиниць); самохідні гаубиці (8 одиниць); протитанкові гармати
  • (6 одиниць);
  • Круглик (31 км від лінії зіткнення) – танки (32 одиниці);
  • Переможне (19 км. від лінії зіткнення) – танк (1 одиниця);

військова присутність у зоні безпеки в районах:

  • Мирне (28 км. від лінії зіткнення) – ББМ (50 одиниць); броньовані командно-штабні машини (6 одиниць); траншейна машина (1 одиниця); зенітну установку (1 одиниця).

Повідомляється, що збройні формування Російської Федерації перешкоджали роботі СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях.

"Зафіксовані порушення з боку ВФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруги", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що українські захисники тримають ситуацію під контролем і продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ. При цьому ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії ворога створюють загрозу життю та здоров'ю українських воїнів та мирних громадян.

Як повідомляв "Апостроф", 5 лютого російські окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї у напрямку села Пищевик. Внаслідок ворожого вогню було поранено українського військовослужбовця.