RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Мелітополі окупанти викрали журналістів

У Мелітополі російські окупанти викрали чотирьох журналістів.

Про це повідомив Telegram-канал SPILKA News.

За попередніми даними, сьогодні вранці, 21 березня, додому до журналістів "МВ-холдингу" – видавця Михайла Кумки, випускового редактора Євгена Боряна, а також журналістів Юлії Ольховської та Любові Чайки – прийшли озброєні окупанти, і відвезли їх у невідомому напрямку. Про факт викрадення повідомила запорізька журналістка, власний кореспондент видання "Індустріальне Запоріжжя" Катерина Даниліна-Льовочко. Також про викрадення батька у соцмережах повідомила донька Михайла Кумка Тетяна Кумок.

У коментарі Національного співтовариства журналістів України Гендиректор "МВ-холдингу" Ганна Медведь підтвердила, що викрадення вище вказаних людей сталося 21 березня приблизно о 06:00.

За її словами, тиждень тому окупанти викликали її на розмову та запропонували їх підтримати. Зустріч відбулася у редакції, в яку вони проникли та обшукали. Вони хотіли, щоб журналісти були до них лояльні та підтримали їх. Вона не дала своєї згоди і покинула будівлю.

Пізніше стало відомо, що трьох журналістів відпустили, але Михайло Кумок все ще перебуває у невідомому місці проти своєї волі.

Раніше ми також повідомляли про те, що днями окупанти викрали заступника мера Енергодару.