RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Херсоні окупанти відпустили священика ПЦУ: що він розповів про своє викрадення

У середу, 30 березня, російські окупанти викрали священника Православної церкви України Сергія Чудиновича в тимчасово зайнятому Херсоні. Під вечір настоятель церкви повернувся з полону.

Про повернення з полону священник сповістив у своєму відеозверненні.

Сергія Чудиновича, настоятеля церкви Пресвятої Богородиці, невідомі представники "міліції" забрали просто з місця роботи о 8:30.

"Невідомі представились співробітниками "міліції". Троє чоловіків провели обшук у церкві, перевірили документи та месенджери у присутніх. При цьому свої документи показувати відмовились. Після цього разом і із Сергієм сіли у зелений DAEWOO Sens ВТ6734ВІ та поїхали у невідомому напрямку", - повідомляють очевидці.

Окупанти весь день тримали священника в полоні та проводили допит. Чудиновича запитували про "мирні питання говорили, про церкву розпитували, а потім ще багато раз перепитували", - розповів священник. Він зауважив, що після полону залишився цілим та неушкодженим.

Раніше "Апостроф" повідомляв про жорстокі викрадення окупантами людей на Сумщині. Рашисти влаштовують терор мирного населення Сумської області - викрадають, катують та вбивають невинних людей.