RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Сили росіян слабшають, а ЗСУ успішно атакували у Сєвєродонецьку - ISW

У неділю, 5 червня, українські сили продовжували проводити обмежені та локальні, але успішні контратаки проти російських позицій по всій Україні. Зокрема, вони відбили великі райони Сєвєродонецька в Луганській області, на захопленні якого Кремль зосередив більшу частину своїх сил.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Крім того, українські війська розпочали контратаку на північ від Харкова, продовжуючи чинити тиск на російські оборонні рубежі поблизу російського кордону. Ймовірно, захисники України намагаються використати зосередження Росії на Сєвєродонецьку для проведення контратак на інших напрямках наступу.

Незважаючи на те, що російські сили продовжують перекидати техніку та війська в район Сєвєродонецьк-Лисичанськ, українські сили провели успішну контратаку у Сєвєродонецьку, відтіснили російські війська до східної околиці міста та з південних населених пунктів.

Аналітики наголосили, що контрнаступальний тиск України, швидше за все, продовжить привертати увагу російських сил до Луганської області і, отже, залишить уразливі місця в оборонних зусиллях Росії у Харківській області та вздовж південної осі.

Експерти вважають, що здатність українських сил успішно контратакувати у Сєвєродонецьку, який на даний момент є пріоритетним напрямком для Кремля, ще раз вказує на зниження бойової сили російських військ в Україні.

Як повідомляв "Апостроф, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що ЗСУ можуть вибити російських окупантів із Сєвєродонецька, але місто у стратегічному плані не має великого значення. У цьому плані має значення Лисичанськ, який розташований вище і вигідніше, тобто на панівних висотах.