RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Переслідували зі стріляниною: прикордонник втік із Білорусі до України, щоб воювати проти росіян

Прикордонник з Білорусі незаконно перетнув кордон із Україною, щоб доєднатися до українських Сил оборони та протистояти країні-терористу Росії. Дорогою до кордону його переслідували зі стріляниною.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко у коментарі УП.

Українські прикордонники затримали чоловіка, який служить у Брестській прикордонній групі, але вирішив боротися з російськими окупантами на стороні України. Він намагався пробратися до державного кордону з однодумцем, але останньому не вдалося це зробити.

"Затриманий повідомив, що є білоруським прикордонником та проходить службу у Брестській прикордонній групі. Він зауважив, що на порушення зважився, щоб доєднатися до Сил оборони України у війні проти російського агресора. Чоловік також розповів, що відносно необхідності протистояти Росії мав однодумців. З одним із них білоруський прикордонник й вирушив в Україну, але в прикордонні дорогою до кордону їх виявили та зі стрільбою переслідували, тож перетнути державну межу зміг лише він один", - інформував Демченко.

Фото: Держприкордонслужба

Зараз проводиться перевірка громадяна Білорусі, після якої приймуть рішення щодо подальших дій. Про затримання за незаконний перетин кордону білоруським прикордонником стало відомо 12 липня - за це його покарали дводобовим арештом.

Водночас Державний прикордонний комітет Білорусі 12 липня не підтвердив інцидент із прикордонником. Там сказали, що жоден білоруський прикордонник не перетинав державний кордон з Україною.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у боях під Лисичанськом зазнав втрат білоруський полк "Волат". Білоруси воюють проти російського агресора у складі добровольчих батальйонів.