RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Не захотіли бути гарматним м'ясом: ЗСУ евакуювали двох "мобиків" з окупованого Донбасу

У ході спецоперації, спланованої учасниками міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm і бійцями ССО України, вдалося евакуювати двох українських громадян, яких примусово мобілізували в окупаційне військо РФ на окупованих територіях Луганської області.

Про це повідомили в InformNapalm.

Наприкінці липня український військовий з Донецька Віталій Овчаренко, блогер та активіст, опублікував відеозвернення, у якому закликав примусово мобілізованих до ЗС РФ громадян України не ставати "гарматним м'ясом", а здатися в полон до ЗСУ і в майбутньому отримати амністію.

Цим шансом скористалися двоє українських громадян, які підпали під примусову мобілізацію в терористичному квазідержавному утворенні "ЛНР". Вони зв'язалися з Віталієм Овчаренком і домовилися про час та місце зустрічі. Після цього чоловіків евакуювали в безпечне місце, де вони не братимуть участь у бойових діях, матимуть притулок та можливість повернутися до сім'ї.

Нижче можна переглянути відео, де Віталій Овчаренко звертається до примусово мобілізованих українців з окупованих територій та розповідає, як можна уникнути долі "гарматного м'яса".

Читайте також матеріал "Апострофа": "Армія третього ґатунку": кого Кремль рекрутує на війну в Україні