RU  UA  EN

Вівторок, 11 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 червня

Всі новини

ЗСУ відновили контрнаступ у бік Лиману: карта війни в Україні на ранок 27 вересня

Йде 216-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, українські захисники досягли успіхів на сході - в районі Лимана Краматорського району Донецької області. На півдні росіяни в основному обороняються та мінують місцевість через просування ЗСУ.

Свої висновки щодо ситуації на фронтах України опублікував американський Інститут вивчення війни (ISW).

Східна Україна (лінія Вовчанськ-Куп'янськ-Ізюм-Лиман)

Українські війська продовжують просуватися у районі Лиману. На думку аналітиків, вони взяли під свій контроль Маліївку Харківської області (25 км на північний захід від Лимана).

Крім того, ЗСУ могли відбити Шандриголово (12 км на північний захід від Лимана), Карпівку (20 км на північний захід від Лимана) та Нове (19 км на північний захід від Лимана) в Донецькій області. Однак ця інформація потребує підтвердження.

Також українські захисники могли розширити свій плацдарм на північ від Дробишева та намагаються оточити росіян у Лимані з північного заходу через Нове, Ставки та Колодязі.

Російська армія, ймовірно, посилила лінію Вовчанськ-Куп'янськ-Ізюм-Лиман частинами 20-ї загальновійськової армії, чисельність якої поки не відома.

ЗСУ продовжують атакувати на північ від Куп'янська через річку Оскол і, ймовірно, мають певні успіхи: почали просування з Воробйовки та Дворічної в напрямку Тавільжанки (18 км на північний схід від Куп'янська).

Читайте також: ЗСУ беруть Лиман в оточення: як працюють бійці і як далі просуватиметься фронт

Донецька область

Російські сили продовжують наземні атаки на Донеччині. Вони ведуть обстріл уздовж лінії зіткнення в районі Бахмута, Краматорська, Авдіївки та Донецька.

На думку аналітиків, росіяни хочуть оточити українські позиції в Зайцевому з нещодавно окупованих позицій на Донбаській електропідстанції. Вони також продовжують атакувати українські позиції вздовж залізниці біля Білогорівки.

Українські сили відбили наступ військ РФ у районах таких населених пунктів як: Спірне, Соледар, Підгородне, Бахмут, Виїмка, Курдюмівка, Новомихайлівка, Першотравневе та Майорськ.

Південь

Українське командування продовжує зберігати тишу щодо ходу контрнаступу України на півдні.

Аналітики ISW дійшли висновку, що війська РФ мінують райони можливого просування України. Ймовірно, це говорить про те, що окупанти вважають за краще утримувати оборонні позиції, ніж намагатися відновити наступальні операції.

Своєю чергою, українські сили продовжують кампанію блокування росіян, націлюючись на ворожі наземні лінії зв'язку та ключові позиції.

Як повідомляв "Апостроф", зараз Лиман перебуває у півокруженні і для російських окупантів це дуже критично.