RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Подарунок до Дня ЗСУ: експерт пояснив вибухи на російських аеродромах

Вранці 5 грудня в Енгельсі Саратовської області пролунали вибухи на авіаційній базі ЗС РФ, з якої російські окупанти вилітають для бомбардувань України – Міноборони не підтвердило причетність ЗСУ до того, що сталося, а причиною могла бути технологічна помилка самих росіян.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив військовий аналітик Олександр Коваленко.

Читайте також: Вибухи на аеродромі у Енгельсі: український генерал вказав на причини "бавовни"

Він наголосив, що за відсутності офіційної інформації щодо завдання ударів ЗСУ по військових аеродромах під Саратовом та Рязанню вважати причетність ЗСУ до цього не є доцільним . У той же час, технічний стан військових об'єктів та інфраструктурних споруд в Росії такий, що "воно саме вибухає".

"Треба розуміти, що в Росії бачимо низку інцидентів на газотранспортній системі, нафтобазах, трубопроводах – щось постійно вибухає. В першу чергу це техногенний колапс, який виникає внаслідок деградації технічних та технологічних процесів та відсутність ремонту. А щодо військових об'єктів, то тут цікаво те, що росіяни через тотальну корупцію не виконували вимог щодо технічного обслуговування та регламентного ремонту навіть своїх стратегічних військових об'єктів", - пояснив він.

За словами експерта рашисти для обстрілів України використовують ракетну зброю авіаційного базування, яку знімають зі зберігання, проте через невдале зберігання не вся ця зброя придатна для використання. Тому фактично вона після зняття потребує техобслуговування та ремонту, проте в окупантів немає часу навіть на проведення технічного контролю.

"Не виключено, що це можуть бути наслідки використання неконденційної зброї, непридатної. І трапляються такі інциденти", - заявив аналітик.

Експерт підкреслив, що такі випадки є особливо критичними в зимовий період і це лише початок.

"Морози мають досить серйозний вплив на недоліки неконденційного російського озброєння. Тому з посиленням морозів кількість таких інцидентів буде зростати. І цей – був першим, як "подарунок до Дня Української армії", - резюмував Коваленко.

Раніше ми писали, що регулярно підіймаючи авіацію в небо, Росія намагається виявити місця дислокації української ППО.