RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Соратник Медведчука зливав дані російським спецслужбам: фото затримання депутата

Служба безпеки України затримала чергового російського агента, який працював на ворожу розвідку в прифронтових районах Донеччини. Зловмисником виявився депутат Сіверської міської ради від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Олександр Трифонов.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Держзрадник працював на головне управління генерального штабу ЗС країни-терористки РФ, відоме як ГРУ. З жовтня 2022 року Трифонов збирав інформацію про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району та передавав координати об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Розкрили "консерву": СБУ спіймала особистого інформатора терориста Гіркіна

"Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по українських містах. Після ворожих обстрілів агент виходив на місцевість для фіксації їхніх наслідків та підготовки "звіту" для коригування повторних ударів", - додали в СБУ.

Слідство встановило, що депутата від забороненої ОПЗЖ завербували представники російської воєнної розвідки через комунікацію у чаті одного з прокремлівських телеграм-каналів.

"Для комунікації між собою використовували анонімні месенджери. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - резюмували в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила помічника російських окупантів, який коригував удари по Харкову.