RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Допомагав ворогові під час війни: поліція затримала керівника підрозділу Укрзалізниці, фото

Правоохоронці затримали керівника структурного підрозділу "Укрзалізниці", який під час війни допомагав ворогові, здійснювавши розвідувально-підривну діяльність в інтересах представників спецслужб РФ.

Про це йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора.

Так, за вказівками представників держави-агресора, він збирав та передавав інформацію про місцерозташування об'єктів критичної інфраструктури в Україні.

Читайте також: Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Окрім цього, затриманий надавав ворогові списки із персональними даними залізничників, які були залучені у забезпеченні залізничного постачання військового озброєння та техніки по території України. Їх також планували залучити до ворожої розвідувальної діяльності. Правоохоронці припускають, що державний зрадник міг працювати зі спільниками, а тому розшукуються інші особи, які можуть бути причетними до скоєння кримінального правопорушення.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази провини колаборанта, який коригував удари російських окупантів по Києву на початку повномасштабної війни.