RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У ряді областей запровадили аварійні відключення світла через обстріл

Через чергову масовану ракетну атаку російських окупантів на Україну в четвер 9 березня, в країні застосовуються екстрені відключення світла — це допоможе уникнути суттєвих пошкоджень енергоінфраструктури у разі влучання в її об'єкти.

"Апостроф" розповідає, де саме застосовують превентивні відключення електроенергії.

Так, про екстрені відключення світла повідомили "ДТЕК Одеські електромережі", "ДТЕК Київські регіональні електромережі", "ДТЕК Київські електромережі", а також "ДТЕК Дніпровські електромережі".

Читайте також: Вибухи у Києві вранці 9 березня: з'явилася інформація від влади

"Через атаку ворога в Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення світла", - йдеться у повідомленні ДПЕК у Telegram-каналі.

Також про це мешканців столиці попередив і мер Києва Віталій Кличко.

"Через ракетну атаку енергетики застосували технологічні екстрені відключення енергопостачання у столиці. Наразі без світла приблизно 15% споживачів", - написав мер Києва Віталій Кличко.

"Миколаївобленерго" оголосило про впровадження погодинних графіків у районі у відповідь на заклик НЕК "Укренерго" до скорочення споживання енергії. "Полтаваобленерго" також сповістила про заплановані відключення низки споживачів "для запобігання порушенням роботи енергосистеми у разі можливих атак".

Раніше ми публікували свіжі карти боїв в Україні.