RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

ЗСУ провели контратаку в районі Кремінної: актуальні карти боїв

На триста вісімдесят четверту добу російського широкомасштабного вторгнення українські військові провели успішну контратаку на захід від Сватового Луганської області, а також низку рейдів лівобережжям Херсонської області у той час, як ворожі війська продовжують просуватися у районі Бахмута.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на звіт ISW.

Схід

13 березня вже були опубліковані кадри з геолокацією, на яких було видно, що російські війська просунулися на південь від Гряниківки (17 км на північний схід від Куп'янська). За повідомленням Генштабу ЗСУ, 12 та 13 березня російські війська намагалися провести безуспішні наступальні дії на північний схід від Куп'янська.

Читайте також: ЗСУ знищили 11 "пташок", багато танків та окупантів: свіжі дані про втрати РФ в Україні

Також, протягом 12 та 13 березня, війська РФ продовжували завдавати наземних ударів в районі Сватового та Кремінної. За російськими джерелами, окупанти досягли локальних успіхів у даному районі, зокрема, у Серебрянському лісництві.

13 березня було зафіксовано контратаку Збройних сил України (ЗСУ) у районі Кармазинівки (13 км на південний захід від Сватового), Невського та Макіївки (23 км на північний захід від Кремінної), про що заявив російський блогер. Одночасно на кадрах з геолокацією було зафіксовано, що російські війська продовжили дещо просуватися на північний схід від Верхньокам'янського (7 км на схід від Сіверська).

Окрім цього, Збройні сили Російської Федерації продовжували наступ у Бахмуті та його околицях, імовірно, просунувшись вздовж траси Е40 Бахмут-Слов'янськ. На кадрах з геолокацією, опублікованих 12 березня, видно, що окупанти також продовжили просування на північний захід від Бахмута в районі Богданівки.

Додатково на опублікованих відео можна побачити, що російські війська висунулися на нові позиції на південному заході Бахмута вздовж траси Т0504 Костянтинівка - Годин Яр - Бахмут. Російські джерела повідомляли про штурм бойовиками ПВК "Вагнера" підземних ділянок комплексу АЗОМ на північному заході Бахмута.

Згідно з інформацією російських джерел, Збройні Сили України зосереджують свої сили біля міста Бахмут з метою проведення контратаки та зняття блокади. Крім того, за даними російських ЗМІ, 13 березня українські війська провели контратаки на заході від Бахмута вздовж лінії Кліщівка - Часів Яр.

У період з 12 по 13 березня російські війська продовжували наземні атаки вздовж лінії фронту в районі Авдіївки-Донецьк. Крім цього, 12 березня російські війська намагалися провести наступальні дії в районі Вугледару (30 км на південний захід від Донецька), проте їх спроби були безуспішними.

Південь

Збройні сили України продовжують проводити диверсійні рейди у районах лівобережжя Херсонської області. 10 березня були опубліковані кадри, на яких видно українських військових у районі, що не визначено на сході Херсонщини.

Окупаційні війська продовжують атакувати захід від Гуляйполя, а також тероризують Херсонську, Миколаївську та Дніпропетровську області 12 та 13 березня. За повідомленням ЗСУ, окупанти можуть замінювати пошкоджену військову техніку на Кінбурнській косі. Українські військові також працюють над тим, щоб відтіснити російські війська на відстань 20 км від берега Дніпра.

Раніше ми писали, що у понеділок вранці, 13 березня, росіяни обстріляли населений пункт Куцурубської громади Миколаївського району. Під удар потрапили житлові будинки, загинули чоловік та дружина, їх семирічного сина поранено. Ще троє мешканців села постраждали.