RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Українська авіація завдала 8 ударів по росіянам, збитий ворожий гелікоптер: свіже зведення Генштабу

Триває 412-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби на них було відбито 52 атаки противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби 10 квітня російська армія завдала 39 авіаційних та 7 ракетних ударів, 4 з яких - із ЗРК С-300, по Краматорську. Також росіяни здійснили 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Окупанти обстрілювали населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 9 населених пунктів Харківської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка. З артилерії обстріляли населені пункти Луганщини та Донеччини.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати, намагається взяти під повний контроль Бахмут. Вів безуспішні наступальні дії неподалік Григорівки та Хромового. Також росіяни обстріляли 12 населених пунктів.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог наступав в районах Авдіївки, Сєверного, Невельського та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстрілював населені пункти.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються та обстрілюють населені пункти неподалік з лінією бойового зіткнення.

Читайте також: Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії

Нещодавно, у Сніжному Донецької області, було звільнено працівників міської лікарні, які не отримали російські паспорти.

У місті Енергодар Запорізької області, місцеві жителі повинні отримувати дозвіл на пересування територією області. Щоб його отримати треба пройти ретельну перевірку на предмет причетності до сил оборони України. Загарбники обшукують навіть людські помешкання.

Українська авіація за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника. Збито ворожий гелікоптер Мі-24, а також 9 БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, у Генштабі озвучили щоденні втрати ЗС РФ біля Авдіївки та Мар'їнки.

  • Вас також може зацікавити:

Росія накопичує сили: наскільки окупанти здатні на успішний наступ

Під Краматорськом загинув київський музикант та диригент: фото та спогади друзів

Як у своєму домі жили: Україна готує "сюрприз" росіянам, які в'їхали до Криму під час окупації