RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Відбито понад 40 атак окупантів, найгарячіше у двох містах: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Йде 426-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, протягом минулої доби там було відбито 43 атаки. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За добу 24 квітня російська армія завдала 6 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснила 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Окупанти обстріляли населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворог з артилерії та мінометів бив по населеним пунктам Харківської та Луганської областей.
  • На Лиманському напрямку росіяни не вели наступальних дій, проте з артилерії обстрілювали населені пункти Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку продовжується ворожий наступ, тривають важкі бої за Бахмут. Також росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Новомаркового та Хромового. Обстріляли 11 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку окупанти наступали неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове, Сєверне та Первомайське Донецької області, успіху не мали. Також били по населених пунктах.

Читайте також: Росія будує потужні укріплення, але вони не зупинять український наступ - військовий експерт

  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили ворожі атаки в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв населені пункти.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється та обстрілює населені пункти поряд з лінією бойового зіткнення.

Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також 3 удари по зенітно-ракетних комплексах. Також наші захисники збили 10 ворожих БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Як повідомляв "Апостроф", координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Росія може знову розпочати наступ за кількома напрямами фронту з покращенням погодних умов в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Від чого залежатиме контрнаступ ЗСУ: думка експерта

Чи готує Росія новий наступ: Буданов дав чітку відповідь

Ворог застосовує тактику відчаю: що зараз відбувається в Бахмуті