RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

На Харківщині знайшли 2-річну дівчинку, яка заблукала в лісі

Дворічну дівчинку Віолетту, яку шукали "усім світом" на Харківщині кілька днів нарешті знайшли - дитина зайшла надто далеко від будинку в ліс і заблукала, вона була ледь жива.

Про це повідомляє МВС України на Facebook-сторінці.

"Нарешті сьогодні дівчинку знайшли в лісі. Вона жива, але дуже стомлена, спрагла і голодна. Протиправних дій щодо дитини не було скоєно, Віолетта занадто далеко пішла від дому та загубилася. Зараз знайдене маля оглядають лікарі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на пошуки дитини було залучено понад тисячу людей, серед яких поліціянти, рятувальники, волонтери, місцеві мешканці. Дівчинку шукали в селі, серед чагарників, боліт, обстежили всі навколишні водойми поки врешті не знайшли.

Нагадаємо, Віолетта Мужичук, якій 2,5 роки, зникла з двору свого будинку увечері 23 травня, останнім дівчинку бачив її брат-близнюк. Спершу мати, яка одразу звернулася до правоохоронців, думала, що дитину вкрали, зважаючи на слова сина, який підтвердив це, але через вік міг помилитися.

Читайте також: З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото та історія сім'ї

У сім'ї четверо дітей. Їхній батько вже рік воює, проте, як тільки дізнався, що сталося, поїхав додому і приєднався до пошуків. Поліція розглядала різні версії зникнення дитини, у перші ж дні було залучено квадрокоптери з тепловізорами, а також усі наряди поліції у Харкові та області. Пошуки ускладнювалися через особливості місцевості, де є й озеро, і болота, і густа лісосмуга.

Раніше ми писали, що під час вуличних боїв у тимчасово окупованому Маріуполі морський піхотинець допоміг чоловікові врятувати вагітну дружину та трьох дітей, а той замість подяки здав його російським окупантам.

  • Вас може зацікавити:

Повернутися шансів не було: окупанти викрали до Росії матір із трьома дітьми

Зниклих дітей в Україні шукатимуть по-новому: МВС ухвалило несподіване рішення

В Україні запустили портал з розшуку дітей, що постраждали від війни